BRUIS heeft de line-up compleet

9 augustus 2016

BRUIS HEEFT DE LINE-UP COMPLEET & TIJDSCHEMA ONLINE

Een maand voor het festival is de Line-up compleet en zijn drie winnaars van Vitamine BRUIS toegevoegd aan het affiche. Welke artiesten kan je allemaal verwachten op BRUIS 2016:

Poster_bruis_def_web

Vrijdag 2 September
Ane Brun
Sivert Høyem
Palace
Whispering Sons
A Liquid Landscape
Zoo Children

Zaterdag 3 september
Jonathan Jeremiah
Admiral Freebee
Rag’n’Bone Man
Ciaran Lavery
Faces On TV
The Sum Of
La Jungle
Storksky
Aïcha Cherif
Weekend Safari

Zondag 4 september
Balthazar
Aidan Knight
Spidergawd
The Liberators
Flying Horseman
Bombay
Kalulu music
The Machete Nightclub
THE COMMUNITY

Tevens is het tijdschema beschikbaar

6 Finalisten VITAMINE BRUIS bekend

12 juli 2016

6 BANDS VOOR FINALE VITAMINE BRUIS OP 23 JULI BEKEND

Nieuw dit jaar is VITAMINE BRUIS; bands uit de Euregio krijgen de kans om te spelen op het festival. 6 bands zullen op 23 juli in de finale onderling strijden voor een mooi prijzenpakket met o.a. een openingsspot op Bruis 2016, een studiosessie en masterclasses van verschillende professionals. Naast de BRUIS jury zal ook het publiek een stem hebben in wie uiteindelijk op het affiche van Bruis 2016 zal pronken.

In de finale staan de volgende bands:
Uit voorronde 1
THE COMMUNITY
Zoo Children
Phoenix’Ashes

Uit voorronde 2
LIANA
Shoot the Monkey
Weekend Safari

Wees erbij op 23 juli vanaf 20:00 in de Muziekgieterij

Drie nieuwe namen en BRUIS EXCLUSIVE nog exclusiever

29 juni 2016

DRIE NIEUWE NAMEN TOEGEVOEGD AAN LINE-UP

Het Bruis festival heeft de line-up bijna compleet. Met Sivert Høyem op de Bruis Exclusive vrijdag , The Sum Of op zaterdag en Spidergawd op zondag, zijn er 3 veelbelovende acts aan de programmering toegevoegd. Deze acts krijgen lovende recenties over hun optredens en zijn een perfecte invulling van de intieme editie van het Bruisfestival in 2016.

 

BRUIS EXCLUSIVE NU NOG EXCLUSIEVER

Bruis organiseert dit jaar een kleinere versie met drie podia en faciliteiten ingericht op 3000 bezoekers. De vrijdagavond is dit jaar betaald onder de noemer “BRUIS EXCLUSIVE”. Dit is nodig om de weg vrij te banen voor de editie van BRUIS 2017. Er zijn maar 2000 kaarten beschikbaar voor dit unieke programma met o.a. Ane Brun en Sivert Høyem (zanger van wijlen Madrugada). BRUIS EXCLUSIVE wordt echter nog exclusiever; iedereen die een kaart koopt voor de vrijdag, krijgt gegarandeerd toegang tot het festivalterrein op de zaterdag en zondag.

 

12 BANDS GESELECTEERD VOOR VITAMINE BRUIS

De oproep voor deelname aan de Euregionale talentwedstrijd VITAMINE BRUIS heeft vele inzendingen opgeleverd. Hieruit zijn 12 bands geselecteerd, die zullen de strijd aangaan in twee voorrondes en een grote finale. Aanstaande vrijdag 1 juli is eerste voorronde met 6 bands (Phoenix’Ashes, Basket Case, Yila & BMB, THE COMMUNITY, Newborn Lunatics & Zoo Children). Op 9 juli is de tweede voorronde met opnieuw 6 bands (LIANA, Weekend Safari, Backyard Giants, Shoot the Monkey, Geezer & Voyages). Per voorronde gaan 3 bands door naar de finale.

Naast een 4 koppige jury, heeft ook het publiek een stem in de uitkomst van de wedstijd.

De beide voorrondes en de finale op 23 juli vinden plaats in de Muziekgieterij en ze beginnen om 20:00 (entrée is €5).

Bruis 2016 kondigt eerste namen aan!

1 juni 2016

Print

PERSBERICHT BRUIS 2016

De kogel is door de kerk, dit jaar komt er toch een Bruis. Weliswaar een kleinere maar wederom met een spraakmakende programmering in de lijn met vorige Bruis edities. Editie 2015 kende vanwege het slechte weer een negatief resultaat dat met behulp van de gemeente is weggewerkt. Dit heeft de organisatie van Bruis doen besluiten om dit jaar een kleinere versie van Bruis te organiseren, met twee podia en faciliteiten ingericht op 3000 bezoekers. Verder zullen alle aspecten waar het festival om bekend staat aanwezig zijn; goede muziek, een fijne sfeer, lekker bier en bourgondisch eten.

Bruis staat daarnaast ook bekend als een gratis festival, en dit zal altijd een uitgangspunt blijven. De organisatie kan zich dit jaar niet opnieuw een verlies permitteren en heeft daarom wel besloten om op vrijdag een “Bruis Exclusive” te organiseren met een bescheiden entree van 20 euro. De zaterdag en zondag blijven gratis, maar omdat de capaciteit dit jaar beperkt is (van 8000 naar 3000 bezoekers per dag) adviseren wij om voor de zaterdag en/of zondag van tevoren een plek op het festival te reserveren. Dit kan door middel van het kopen van een voucher van € 10,00 per dag. Deze vouchers geven recht op 4 consumptiebonnen en gegarandeerde toegang tot Bruis tussen 13:00-15:00 uur (in = in en out = out).
N.B. na 15.00 vervalt de reservering

De vouchers en de BRUIS EXCLUSIVE tickets kunnen vanaf 4 juni 12 uur s’middags online en offline gekocht worden. Online via www.bruismaastricht.nl en offline bij de lokale Primera winkels en de Muziekgieterij (in het weekend tussen 12 en 14 uur en doordeweeks tijdens kantooruren).

Door het kopen van een kaart voor BRUIS EXCLUSIVE wordt het mogelijk gemaakt om Bruis op zaterdag en zondag gratis toegankelijk te houden en banen wij de weg vrij om in 2017 gewoon weer een volledig gratis festival weekend aan te bieden.

Vrijdag 2 september BRUIS EXCLUSIVE €20
Ane Brun
Palace
Whispering Sons
A Liquid Landscape
& MORE TBA

Zaterdag 3 september FREE
Jonathan Jeremiah
Admiral Freebee
Rag’N’Bone Man
Ciaran Lavery
Faces On TV
La Jungle
Storksky
Aïcha Cherif
& MORE TBA

Zondag 4 september FREE
Balthazar
Aidan Knight
Flying Horseman
Bombay
Kalulu
The Liberators
Machete Nightclub
& MORE TBA

VITAMINE BRUIS
Nieuw dit jaar is VITAMINE BRUIS; bands uit de Euregio krijgen de kans om te spelen op het festival. In totaal zullen 12 bands via twee voorrondes op 2 en 9 juli en een finale op 23 juli onderling strijden voor een mooi prijzenpakket met o.a. een openingsspot op Bruis 2016, een studiosessie en masterclasses van verschillende professionals. Naast de BRUIS jury zal ook het publiek een stem hebben in wie uiteindelijk op het affiche van Bruis 2016 zal pronken. Bands uit de Euregio kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd bij concert@muziekgieterij.nl.

Bruis Maastricht
2,3,4 september 2016
Sportterrein De Koompe, Prins Hertogsingel 55 Maastricht
www.bruismaastricht.nl