Green & Clean

De organisatie van BRUIS vindt het belangrijk om een kwaliteitsfestival neer te zetten met respect voor de stad Maastricht, de omgeving, de bezoekers en haar bewoners. We zijn ons er van bewust dat het organiseren van dit jaarlijks feestje een impact heeft op het milieu. Ieder jaar doen we ons uiterste best om hier weer een verbeterslag te maken en nog meer kwaliteit te bieden en de belasting op de omgeving te verlagen.

Een mooi, schoon festival terrein

BRUIS zet een aantal initiatieven in om het festival GROENER te laten zijn. Zo wordt er voor het eerst gewerkt met hard plastic bekers voor pils en fris. Hiervoor wordt een statiegeldsysteem ingezet: Je betaalt niet één maar twee consumptiebonnen voor je eerste drankje. Ieder volgend drankje krijg je aan de bar in ruil voor je beker en één consumptiebon. Of twee bekers en géén bon, dat kan ook. En als je naar huis gaat, lever je de beker weer bij ons in. Je krijgt er dan €1 cash voor terug. Die andere euro wordt ingezet om alle groene initiatieven op BRUIS te bekostigen. Zoals o.a. het scheiden van afval: er worden op het festivalterrein overal afvalperrons opgesteld, waar afval gescheiden wordt ingezameld. Hierbij hebben we natuurlijk ook jouw hulp nodig. Wist je dat er schapen zijn ingezet om al een eerste aanzet te maken om het terrein weer feestklaar te maken?

Gratis bewaakte fiestenstalling

Kom te voet, met de fiets en als je vervoer nodig heb, gebruik dan zoveel mogelijk het openbaar vervoer. Wij hebben een bewaakte fietsenstalling voor je ingericht, waar je kosteloos gebruik van mag maken. We houden een enquete onder onze bezoekers om in kaart te brengen hoe iedereen naar het festival komt. Door hieraan mee te werken help je ons om inzicht te krijgen en maak je ook nog eens kans om uitgenodigd te worden voor het bijwonen van een excusief optreden van één van de Bruis artiesten in de VIP-area!

Natuurlijk ook voor de kleintjes

BRUIS is een familiefestival waar ook aan de kleintjes wordt gedacht. Voor onze jongste bezoeker is er de Kinder Area met leuke activiteiten o.a. georganiseerd door het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (CNME). Deze organisatie zet zich in voor de toekomst van mens en natuur en maakt samen met de kids leuke producten die goed zijn voor mens en dier, en die ook nog eens mee naar huis genomen mogen worden!

Local Food & drinks

Het is een bewuste keuze om ook met eten en drinken deze GROENE gedachte door te voeren. Het Food Circus wordt verzorgd door mensen met liefde voor hun vak. De ingredienten zijn zoveel mogelijk bij de locale toeleveranciers ingekocht en er is een verantwoord en gevarieerd aanbod samengesteld. Het eten wordt ter plekke vers bereid. En de wijnen zijn hierop afgestemd. En we hopen dat je bij het zien van al dit lekkers even wat anders wilt dan frieten. Deze zijn niet te verkrijgen op het BRUIS terrein. Daarvoor verwijzen we je graag naar een van de locale frituren in de buurt, die op 5 minuten loopafstand te vinden zijn.